Fotókiállítás.
Egyfajta kordokumentumkét mutatjuk be évről-évre Dunaharaszti képes történetét. Egy esztendő eseményeit, legfontosabb megmozdulásait, a történések középpontjában álló embereket láthatják mindazok, akik ellátogatnak fotókiállításainkra.
A projekt célja:
A kizárólag helyi vonatkozású képekkel erősíteni a közösség összetartó erejét - Egy év képekben - fotó: dho – Tóth Gábor sajtófotói

Egyesületünk szoros kapcsolatot ápol a dunaharasztionline.hu nevű hírportállal. A lap hírt ad a város érintő összes lényeges hírről, eseményről, történésről. Az újságírói munka természetes része a dokumentálás, hiszen „a hír a történelem első lenyomata”. A lap fotósa, Tóth Gábor hatalmas fotóanyagot állít elő évente. Első alkalommal 2022-ben szerveztük meg a tehetséges fotós tárlatát. Már akkor is közvetlenül a szeptemberi városnapok elé időzítettük a megnyitót, amelyet hatalmas érdeklődés fogadott.

Rá egy évre már hagyomány lett a kiállításból, sőt hivatalosan is része lett a rendezvény a Városnapok nyitó eseményének. 2023-ban az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy a kiállítás teremtett alkalmat Dunaharaszti testvértelepülései delegációjának fogadására. Így Altdorf bei Nürnbergből érkezett vendégeink is láthatták a tárlatot. A képeket magyar és német kísérőszöveggel láttuk el, és külön kiadványt jelentettünk meg ez alkalomból. A kiállítások Dunaharaszti Város Önkormányzatának támogatásával jöttek létre, Egyesületünk az esemény szervezésében, a képek digitális formából fizikális alkotássá formálásában, azaz a nyomtatás finanszírozásában vesz részt.

A tervek szerint a tárlatot évről évre megrendezzük.

Megjelenések: