Rólunk.

A Civilek Dunaharasztiért Egyesület (CDE) 2021. novemberében alakult. 12 olyan ember hozta létre, akik számára fontos Dunaharaszti. Ez a város az otthonunk, a választott otthonunk – hiszen mindannyian betelepülők vagyunk. Így viszonylag gyakran szembesülünk az itt születettek és a később ide költözöttek közötti konfliktussal, szembenállással. Szeretnénk hidat képezni a két tábor között, hogy egy közösség alakuljon ki, elfogadva a másik szempontjait. Hiszünk abban, hogy minden itt élőnek Dunaharaszti a fontos, csak a felvetülő kérdésekre esetlegesen más válaszokat adunk.

A CDE elsősorban a kommunikáció eszközeivel igyekszik megfelelni fenti céljának. Feladatunk:

„Megóvni Dunaharaszti és vonzáskörzetének múltját jelentő értékeit, támogatni az itt élőket a jelen kihívásaival szemben és segíteni őket a térség biztos jövőképének kialakításában.”

Olyan eseményeket, kommunikációs felületeket, utóbbiakon bemutatandó anyagokat kívánunk létrehozni, amelyek segíti a tájékozódás, megmutatják Dunaharaszti értékeit. Szeretnénk felkutatni azokat a kincseket, amelyeket ez a város rejt. Ezek lehetnek az épített örökség része, tárgyi emlékek vagy emberek, hagyományok, újítások.

Segíteni kívánjuk az itt működő vállalkozásokat, a tagság által felhalmozott szakmai ismeretanyagot is szeretnénk átadni, a város hasznára fordítani.

Hagyományteremtő szándékkal olyan rendezvényeket, aktivitásokat kívánunk létrehozni, amelyek növelik a település összetartó erejét.

Civilek Dunaharasztiért Egyesület