Mókusmentés.
A Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány nagy tervet dédelgetett: mókus kifutót szerettek volna építeni azoknak a kis vörös rágcsálóknak, akik hozzájuk kerültek. Az ehhez szükséges összeg előteremtésében segítettünk egy kisfilmmel.
A projekt célja:
Segíteni azoknak, akik segítenek – Tüskevár Alapítvány - film

A vadonélő állatoknak is kell a segítség. A kismókusok nagyon sérülékeny kis lények. Ha kiesnek a fészekből, ha gyakorlatlanságuk miatt rosszul mozdulnak az ágakon, a földön találhatják magukat. Az eséstől sérülhetnek, de akár egy kutya, vagy egy ragadozó is kárt tehet bennük. Ezeken a kis állatokon segít a dunaharaszti székhelyű Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány.

A nagy tapasztalattal rendelkező állatorvosokból és segítőikből álló szervezet a gyógyult állatokat, amennyiben nem maradandó károsodást szenvedtek visszaengedi a természetbe, azaz repatriálja őket. Ehhez a munkához elengedhetetlen volt számukra egy mókus kifutó, amely egymillió forintba került. Ez az összeg nem állt rendelkezésre, így gyűjtést indítottak az itt élők körében. Ezt a munkát támogattuk azzal, hogy egy kisfilmben hívtuk fel a mókusmentésre a figyelmet. Nagy élmény volt úgy elkészíteni ezt a beszélgetést, hogy közben kismókusok szaladgáltak rajtunk, sőt még a mikrofont is elcsenték.

A film elkészítéséhez Egyesületünk a technikai és személyi hátteret biztosította, a dunaharasztionline.hu hírportál pedig rendelkezésünkre bocsátotta felületeit, hogy minél több emberhez jusson el az elkészült anyag.

Megjelenések: